Blogi

Varatoi­mi­tus­joh­ta­jan mietteitä vuodenvaihteessa

Kulunut syksy on sujunut meillä Softwavella työntäyteisesti. Kuten Janne edellisessä postauksessa suunnitteli, on lomat onnistuttu kuitenkin pitämään.

Lue lisää >

Hyvin­voin­tia­lu­een markki­noil­la tapah­tu­van toiminnan rapor­toin­ti ja hinnoittelu

Vaikka uusien hyvinvointiorganisaatioiden varsinainen toiminta käynnistyy vasta vuoden 2023 alussa, kannattaa kilpailullista toimintaa koskevat vaatimukset huomioida jo hyvissä ajoin toimintaa suunniteltaessa.

Lue lisää >

Miten kunta­sek­to­ri onnistui markki­noil­la tapah­tu­van toiminnan raportoinnissa?

Kilpailuneutraliteetin turvaamiseksi julkisyhteisöille asetettiin kilpailulaissa velvollisuus eriyttää tilinpäätöksessään markkinoilla tapahtuva taloudellinen toiminta (jatkossa kilpailullinen toiminta) muusta toiminnasta.

Lue lisää >

Miten kunnat voivat varautua paremmin tulevai­suu­den muutoksiin?

Muutos on tässä ja nyt. Hallituksen esityssosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistamisesta hyväksyttiin kesäkuussa.

Lue lisää >

Miten muusikko päätyi töihin ohjelmistotaloon?

Meillä Softwavella työskentelee useita eri alojen ammattilaisia ja tällä juttusarjalla haluamme tuoda esiin softwavelaisten erilaisia urapolkuja.

Lue lisää >

Toimi­tus­joh­ta­jan puolivuotiskatsaus

Meillä Softwavella kulunut puoli vuotta on ollut vilkasta aikaa. Voitettujen kilpailutusten ja aktiivisen myyntityön johdosta meille on tullut alkuvuoden aikana noin parikymmentä uutta asiakkuutta yksistään kunnista ja kuntayhtymistä.

Lue lisää >

Keitä ovat softwavelaiset?

Kristan tavallinen työpäivä vaihtelee aika lailla ja se on hänen mielestään oikeastaan parasta hänen työssään.

Lue lisää >

Kesätyön­te­ki­jäs­tä varatoimitusjohtajaksi

Tiedon analysointi ja asioiden selvittäminen tekevät Katrin työstä mielenkiintoisen.

Lue lisää >

Miksi kunnissa ei saada XBRL-muotoisia raport­te­ja lähetet­tyä määräajassa?

Kuntien ja kuntayhtymien taloustietojen automaattinen raportointi käynnistyi vuoden vaihteessa kuntaorganisaation kuuluvien yksiköiden ja sen omistamien yhtiöiden tietoja sisältäneellä TOLT-raportoinnilla sekä sitä tammikuun puolivälissä seuranneella talousarvion tietoja sisältäneellä KTAS-raportoinnilla.

Lue lisää >

Kahlit­se­vat­ko mennei­syy­den työtavat kuntasi taloussuunittelua?

Monella kunnalla on vielä taloussuunnittelun digiloikka ottamatta. Esimerkiksi budjettikirjan kokoamisen laajuus yllättää työntekijät joka vuosi kuten talvi yllättää autoilijat.

Lue lisää >

Vanhemmat blogit