Artikkelit

Keitä ovat softwavelaiset?

by | touko 25, 2021

Meillä Softwavella työskentelee useita eri alojen ammattilaisia ja tällä juttusarjalla haluamme tuoda esiin softwavelaisten erilaisia urapolkuja.

Taloushallintoalalle on monta reittiä ja tässä on esiteltynä Kristan polku.

Kuka? Krista Välimäki
Mitä? Laskennan asiantuntija, julkinen sektori
Vuodet Softwavella: 5,5
Koulutus: Merkonomi
Lapsuuden haaveammatti: asianajaja, arkkitehti, näyttelijä

Mikä sai sinut innostumaan talousalasta?

Olen aika järjestelmällinen ihminen ja tykkään tehdä ajatustyötä. Varmaankin se on yksi syy siihen, miksi aikoinani kiinnostuin merkonomiopinnoista.

Mitä olet opiskellut?

Ennen kuin päädyin opiskelemaan taloushallintoalaa olin ehtinyt jo käydä lukion sekä opiskella kemiantekniikan prosessihoitajaksi. Jäin kuitenkin äitiyslomalle heti valmistumisen jälkeen, jonka aikana heräsi sitten kiinnostus opiskella vielä uusi ammatti.

Millaista työtä teet Softwavella?

Softwavella aloitin noin 5,5 vuotta sitten taloushallintopalveluiden puolella ja näissä nykyisissä tehtävissäni julkisen sektorin laskennan asiantuntijana olen työskennellyt vuodesta 2018 lähtien.

Tavallinen työpäiväni vaihtelee aika lailla ja se on oikeastaan parasta tässä työssä. Vaikka työtehtävät ovat periaatteessa samoja, niin eri asiakkuudet tuovat niihin vaihtelua.

Mikä Softwavella on parasta?

Työilmapiiri Softwavella on tosi hyvä. Meillä kannustetaan toisia ja työporukka on melkein kuin toinen perhe. Toimistolle on aina kiva mennä ja työkavereita kiva nähdä. Näin korona-aikana työyhteisön tuki korostuu entisestään, kun tehdään paljon etätöitä. Softwavella myös työntekijöiden työhyvinvointi on tärkeässä asemassa ja siihen meillä on panostettu monin tavoin.

Kenelle Softwave sopii työpaikkana?

Softwave sopii työpaikkana sellaiselle hakijalle, jolle työn lisäksi on merkitystä työilmapiirillä. Softwavella työ on monipuolista ja vaihtelevaa ja työntekijällä on niin halutessaan mahdollisuus vaikuttaa omiin töihinsä ja siihen mistä omat työt koostuvat. Itse koen, että Softwave on tosi hyvä työpaikka, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen