Talousdokumentti

Automaatiolla helpotusta säännöllisesti laadittavien talousdokumenttien tekemiseen

Opiferus® Talousdokumentti on suunniteltu yhdessä kuntien kanssa digitalisoimaan ja automatisoimaan säännöllisesti laadittavien talousdokumenttien kokoamista perinteisestä ”leikkaa-liimaa” mallista. Ohjelmisto sisältää monipuoliset työvälineet erilaisten talousdokumenttien kuten talousarvion, tilinpäätöksen, osavuosikatsausten ja kuukausiraporttien laadintaan sekä laadintaprosessin valvontaan. Ohjelmistomme avulla saadaan luotua monen tekijän ja usean eri tietolähteen talousdokumentista yhtenäinen helposti muokattavissa oleva kokonaisuus.

Esimerkkejä kuntien talousdokumenteista

Katso minkälaisia dokumentteja asiakkaamme ovat laatineet ohjelmistomme avulla:

Vaasa talousarvio 2021
Talousarvio (PDF)

Kalajoki osavuosikatsaus 8/2020
Osavuosikatsaus (PDF)

Kalajoki tilinpäätös 2020
Tilinpäätös (PDF)

Tässä muutamia etuja automaattisen talousdokumentin kokoamisesta:

Aikaisemmat tiedot helposti ladattavissa

Sovelluksemme käytön aloittaminen on helppoa, sillä tiedot nykyisin käytössä olevasta järjestelmästä voidaan siirtää Softwaven ohjelmistoon. Jos kunnassa otetaan myöhemmin käyttöön joku muu Softwaven Opiferus®-sovellus, silloin kaikki tapahtuu automaattisesti.

Muokattavuus

Talousdokumenttiin voidaan syöttää tietoja jalkautetusti sekä useista eri lähteistä. Syötettäviä tietoja voivat olla esimerkiksi talousarviotavoitteet, niiden toimenpiteet ja mittarit. Lisäksi ohjelman avulla voidaan luoda erilaisia suoritetaulukoita sekä graafeja.

Yhdennäköisyys

Kun budjettikirjan suunnitteluohjelmaan on syötetty dokumentin rakenne fontteineen ja kirjasinkokoineen, pysyvät tiedoston asetukset samana, vaikka tietojen syöttäjiä on useita. Lopputuloksena saadaan siisti ja helppolukuinen talousdokumentti.

Jakaminen

Valmis talousdokumentti on ladattavissa joko kokonaisena tai sieltä voidaan valita osia esimerkiksi eri lautakunnille lähetettäväksi.

Monipuolisuus

Sovelluksellamme voi tehdä jalkautetusti ja automatisaatiota hyödyntäen kaikki tarvittavat talousdokumentit, eli talousarviokirjan, tilinpäätöskirjan, osavuosikatsaukset ja kuukausiraportoinnin.

Katseet kohdistuvat hiljalleen vuoden 2024 talousarvioon, sen vuoksi kokosimme tuotekehityspäällikkömme vinkit tiiviiksi oppaaksi. Näiden ohjeiden avulla saat tehtyä talousarviosta helppolukuisen, informatiivisen ja päätöksentekoa tukevan kokonaisuuden.

Lataa uusin oppaamme “Näin stailaat vuoden 2024 talousarvion – 5 helppoa vinkkiä”, ja ota asiantuntijamme vinkit käyttöön.

Asiakaskokemukset

Lue lisää asiakaskokemuksia

Ota yhteyttä

Update cookies preferences