Artikkelit

Tarvittavat tiedot kaupungin päätöksenteon tueksi helposti ja nopeasti

by | maalis 3, 2020

”Opiferus® Taloussuunnittelun avulla pystymme tuottamaan tarvittavat luvut kaupungin päätöksentekijöiden tueksi muutamalla napin painalluksella, niin että tiedot ovat oikein sekä helposti luettavissa ja tulkittavissa.”

Hangon kaupungissa otettiin käyttöön Softwaven Opiferus® Taloussuunnittelu elokuussa 2019. Ennen siirtymistä Softwaven ohjelmistoon, kaupungin vuosibudjetin laatiminen vaati useita eri vaiheita ja pienienkin muutoksien tekeminen hidasti prosessia huomattavasti, kertoo Hangon kaupungin controller Kim Adolfsson.

”Aikaisemmin meillä oli muutamalla henkilöllä pääsy budjetointijärjestelmään. Nämä henkilöt sitten keräsivät tarvittavat tiedot eri ihmisiltä ja syöttivät ne järjestelmään. Sen jälkeen, kun otimme käyttöön Opiferus® Taloussuunnittelun, olemme voineet jättää tämän tietojen keräilyn lähes kokonaan pois.”

Nyt ohjelmistomuutoksen jälkeen kaikilla kaupungin virkailijoilla on pääsy budjetointiin. Jos joitakin lukuja täytyy muokata, onnistuu se helposti ja tiedot päivittyvät kaikkiin raportteihin reaaliajassa. Lisäksi Kim Adolfsson kokee erityisesti Opiferus® Taloussuunnittelun tietojen visualisoinnin hyödylliseksi ominaisuudeksi.

”Se, että tarvittavat tiedot saa myös helposti graafisessa muodossa auttaa viranhaltijoita ja päättäjiä ymmärtämään asiat entistä tehokkaammin. ”

Kaupungin virkailijoille tärkeä uusi ominaisuus, joka saatiin käyttöön Opiferus® Taloussuunnittelun myötä on ollut myös koko vuoden tuloksen luotettavampi ennustettavuus.

”Esimerkiksi kun loppuvuodesta 2019 kaupungin verotulojen määrä putosi. Silloin näimme ennusteiden ansiosta koko ajan missä mentiin ja missä pystyi sitten kiristämään.”

Vaikka välimatkaa Hangon ja Kokkolan välillä on yli 500 kilometriä, kuvailee Kim Adolfsson yhteistyötä Softwaven kanssa sujuvaksi, ei välimatka ole ollut este onnistumisille missään vaiheessa.

”Me puhumme softwavelaisten kanssa samaa kieltä ja ymmärrämme toisiamme. Softwavelaisilla on reipas ote asioihin ja kaikki sujuu tosi helposti. Silloin kun ollaan tarvittu tukea täällä paikan päällä, niin tänne on tultu.”

Yhteistyö Hangon kaupungin ja Softwaven kanssa jatkuu hedelmällisenä. Seuraavakasi kaupungissa otetaan Opiferus® Taloussuunnittelussa loputkin ominaisuudet käyttöön sekä aloitellaan Opiferus® Johdon Työpöydän käyttöä.

Lue myös

Hyväksymisominaisuus kynnysehtona – Sipoon kunnan asiakastarina

Hyväksymisominaisuus kynnysehtona – Sipoon kunnan asiakastarina

Sipoon kunnassa haluttiin keskittyä talouden kehittämiseen ja keskittää virkamiehiltä poliitikoille ja kansalle tapahtuva raportointi yhteen paikkaan. Data oli aikaisemmin ajettu talousjärjestelmistä käsin ja sen jälkeen liitetty kuvina talousdokumentaatioihin....

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupunki on ollut Softwaven asiakas vuodesta 2021. Organisaatiolla on tällä hetkellä käytössään Opiferus®-tuoteperheen Talousdokumentti- sekä Taloussuunnittelu-ratkaisut. Opiferus®Johdon Työpöytä on vielä sisäänajovaiheessa.

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen