Artikkelit

Kesätyöntekijästä varatoimitusjohtajaksi

by | touko 25, 2021

Meillä Softwavella työskentelee useita eri alojen ammattilaisia ja tällä juttusarjalla haluamme tuoda esiin softwavelaisten erilaisia urapolkuja.

Taloushallintoalalle on monta reittiä ja tässä on esiteltynä Katrin polku.

Kuka? Katri Kanniala
Mitä? Toiminnanohjauksen tuotepäällikkö sekä Softwaven varatoimitusjohtaja
Vuodet Softwavella: noin 12 vuotta
Koulutus: Tradenomi
Lapsuuden haaveammatti: asianajaja

Mikä sai sinut innostumaan talousalasta?

Haaveilin nuorempana asianajajan ammatista. Kun oikeustieteellisen ovet eivät auenneet, mietin että liiketalouden opinnot ovat hyvä yleispätevä kokonaisuus, joka on aika lähellä alkuperäistä haavettani.

Se mikä itseäni oikiksessa kiinnosti ja jonka huomasin kiinnostavan myös taloushallinnossa, on ongelmanratkaisu. Tiedon analysointi ja asioiden selvittäminen tekevät tästä työstä mielenkiintoisen.

Mitä olet opiskellut?

Lukion jälkeen aloitin liiketalouden opiskelut Centrialla. Opintoihin kuuluvat harjoittelut suoritin Softwavella, jonka jälkeen kesätöihin ja sille tielle sitten jäinkin.

Softwaven sisällä oma urapolkuni on kulkenut ensin avustavista tehtävistä, toiminnanohjauksen koulutuksiin ja taloushallinnon tehtäviin. Sitten osaamisen kartuttua vastuuta on lisätty ja työnkuvaa laajennettu.

Millaista työtä teet Softwavella?

Minulla on vastuullani yrityspuolen liiketoiminta, toiminnanohjauksen myynti, käyttöönottoprojektit, ja erilaisia kehitysprojekteja.

Lisäksi varatoimitusjohtajana huolehdin henkilöstöasioista, markkinoinnista ja olen myös johtoryhmän jäsen ja hallituksen asiantuntijajäsen. Voisi sanoa, että olen vähän sellainen jokapaikanhöylä.

Työnkuvani on muuttunut Softwavella noin viiden vuoden välein, mikä on pitänyt työni mielenkiintoisena ja mahdollistanut uuden oppimisen.

Mikä Softwavella on parasta?

Meidän yhteisö, työkaverit. Täällä on ihan omanlaisensa henki vähän niin kuin perheessä olisi. Jokainen saa olla sellainen kuin on ja meillä on turvallinen ympäristö tehdä töitä.

Lisäksi Softwavella on sopivan rentoa. En varmaan sopeutuisi enää jäykkään organisaatioon jakkupukua käyttämään.

Kenelle Softwave sopii työpaikkana?

Mielestäni täällä pärjää sellainen maalaisjärjellä varustettu ihminen, joka ei pelkää tehdä töitä. Eikä ahdistu siitä että työtehtäviin tulee muutoksia vaan ottaa senkin mahdollisuutena.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen