Artikkelit

Softwaven Uusi Aika tuo entistä enemmän mahdollisuuksia kuntien talouden raportointiin tiiviin kumppanuuden kautta

by | maalis 6, 2024

Viime vuonna vietimme 20. juhlavuottamme ja sen aikana aloitimme siirtymän uuteen aikaan. Uusi aika merkitsee meille muutakin kuin toimitusjohtajuuden vaihtumista. Minun ei tarvinnut aloittaa toimitusjohtajana kurinpalautusta tai taloustilanteen tervehdyttämisohjelmaa. Sisäisesti vitsailtu Katrin etukäteen täyttämä musta vihko jäi legendaksi. Olen päässyt aloittamaan yhteisesti määrittelemämme vision toteuttamista ja yhtiömme kasvun mahdollistamia toimenpiteitä. Fiilis onkin ollut useana työpäivänä kuin niinä keväisinä päivinä, kun aurinko paistaa, asfaltti on sula ja voisi ajaa vaikka koko Suomen halki Scooteria kuunnellen, ” It´s the first page of the second chapter”.

Katse visiossa

Visiomme on olla viiden vuoden sisällä tiedon jalostamisen ykköskumppani kuntasektorilla. Tuoteperheemme ratkaisuja kehitetään palvelemaan kuntasektorin tarpeita. Asiantuntijuutemme asiakkaiden taloushallinnon ja raportoinnin sisältöihin tulee syvenemään entisestään. Emme pelkää luoda uusia toimintatapoja, kun tavoittelemme visiotamme olla todellinen kumppani niin kunnalle kuin siihen liittyville organisaatioille. Toimimme edelleen hyvinvointialueilla, virastoissa kuin yksityissektorillakin mielenkiintoisten toimialojensa edelläkävijöiden parissa säilyttääksemme kykymme ajatella laatikon ulkopuolelta.

Kumppanuus keskiössä

Kumppanuus näyttäytyy asiakkaillemme siten, että sitoudumme ratkaisujemme kehittämiseen muuttuvassa toimintaympäristössä ja pyrkimyksemme on tuottaa kustannustehokkaita ratkaisuja, joissa toiminnallisuudet ovat asiakkaidemme tarpeisiin vastaavia. Säilytämme ikuisen ketterän kehityksen identiteetin. Kehitämme ratkaisujamme siten, että ne mahdollistavat myös asiakkaidemme prosessien kehityksen. Asiantuntijamme on aina saavutettavissa ja tuntee asiakkaan kokonaistilanteen. Emme pelkää haastaa ja osaamme kuunnella. 

Kumppanuus on myös erilaisia yhteistyömuotoja ja yhdessä tekemistä yli aluerajojen.

Nopea ja notkea

Opiferus tuoteperheen kehittyessä kokonaisratkaisun tarjoavaksi järjestelmäkokonaisuudeksi teemme sisäistä kehitystä säilyttääksemme palvelumme nopeana ja laadukkaana. Se vaatii jokaiselta työntekijältä rohkeutta astua välillä epämukavuusalueille, mutta en epäile porukkaani hetkeäkään, etteikö sitä rohkeutta löydy. Vahvuutemme on ratkaisukeskeisyyteemme ja avoin keskustelukulttuurimme.

Visiomme saavuttaminen vaatii henkilöstömäärän kasvattamista mutta ei sen triplaamista. Panostamme työhyvinvointiin ja ihmisten henkilökohtaisiin urapolkuihin. Meillä työ tehdään tiimeissä, joissa kukaan ei ole yksin. 

Konkreettiset toimenpiteet tavoitteisiimme liittyen tänä vuonna ovat henkilöstön lisääminen ja osaamisen lisääminen yli ratkaisurajojen. Jatkamme Opiferus® Taloushallinto ratkaisun kehitystyötä pilottikuntiemme kanssa. Tuoteperheen muiden ratkaisujen tuotekehityksessä tuodaan asiakkaille lisää dokumenttimuotoja, uusia integraatioita. Ne mahdollistavat laskulle porautumista ja monipuolisempia vertailutietoja raportointiin. Taloussuunnittelussa uudet ennustemallit ja henkilöstösuunnittelun lisäominaisuudet ovat jo pitkällä. Lisättäköön, että suunnittelun ja raportoinnin teemojen lisäksi olemme mahdollistaneet yhtiöasiakkaillemme vuokralaskutuksen automatisoinnin sähköisiin sopimuksiin pohjautuen Opiferus® Toiminnanohjauksessa. Sisäisesti kokoamme tuotetuki -ja kehitysprosessimme yhteen järjestelmään tämän vuoden aikana.

Uutta ilmettä

Kuten usein markkinointi on edelläkävijä, haluamme viestintämme ilmentävän uuden ajan visiotamme. Uutta aikaa edustavat uudet verkkosivut, päivitetty kuva- ja värimaailma, sekä viestinnän sisältö. Jotkut asiat säilyvät myös ennallaan, Opiferus® ja Softwave -logot ovat samat vanhat tutut. Parasta aikaa kehitämme verkkosivujamme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin, tuotetuen yhteystiedot sekä ratkaisujen demoesittelyn varausmahdollisuuden löydät heti etusivulta.

Tavoitteemme kasvaa toimialallamme kuntien ykköskumppaniksi auttaa myös nykyisiä ja tulevia asiakkaitamme omalla matkallaan kohti tulevaisuutta, jossa tärkeintä on toimia asukkaidensa ja elinkeinoelämän menestyksen mahdollistajana. Matkalla tärkeintä on hyvät eväät ja seura.

Katri Kanniala

Toimitusjohtaja

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Lataa seuraavaan strategiapalaveriin "Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin" -muistilista