Artikkelit

Uusi aika ja uusia ratkaisuja kuntasektorille – Kuntamarkkinoilla tavataan!

by | elo 18, 2023

Olemme osallistuneet Kuntamarkkinoille jo yrityksen toiminnan alkuvuosista lähtien ja haluamme olla vuoden tärkeimmässä tapahtumassa kohtaamassa uusia ja vanhoja kunta- alan kumppaneitamme, joita kaikkia yhdistää tavoite kehittää ja ylläpitää Suomen kuntien elinvoimaa. Kuntamarkkinat tarjoavat meille mahdollisuuden olla läsnä ja kuunnella asiakkaidemme tarpeita. Odotamme innolla tapaamisia ja keskusteluja kuntakumppaneidemme kanssa.

Kuntasektori elää nyt muutosten aikaa, ja Softwave haluaa olla mukana tukemassa kuntien kehitystä. Hyvinvointialueiden tulon aiheuttamat talousvaikutukset ovat konkretisoitumassa ja organisaatiomuutokset haastavat työntekijöitä ja raportointia. Kehitys asettaa uusia tarpeita johtamiselle ja tiedon tuottamiselle. Kuntakonserni tarvitsee jatkossa kustannustehokkaamman ja joustavamman talouden kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa kullekin kunnalle ominaispiirteidensä mukaisen talousohjaamisen, taloushallinnon prosessit ja raportoinnin. Kokonaisratkaisun täytyy olla hyödynnettävissä tilanteissa, kun organisaatiorakenteet ja palvelun tuottamisen mallit muuttuvat. Yhtä tärkeää on myös se, että kuntien on pystyttävä tarjoamaan työntekijöilleen modernit työvälineet.

Olisiko organisaationne kiinnostunut pilotointimahdollisuudesta?

Olemme aloittaneet Opiferus® Taloushallinto -ratkaisun kehitysprojektin, jonka jälkeen voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen ratkaisun kuntakonsernin talouden- ja toiminnanohjaamiseen. Kehitysprojektin keskiössä ovat asiakkaidemme kokemukset ja tarjoamme pilotointimahdollisuuden muutamalle asiakkaalle jo ennen markkinoille tuloa v.2026.

Vastaamme kuntasektorin haasteisiin tarjoamalla kustannustehokkaan ja joustavan talouden kokonaisratkaisun. Ymmärrämme, että jokainen kunta on erilainen ja tarvitsee omanlaisensa talousohjauksen, taloushallinnon prosessit ja raportoinnin. Siksi kehitämme ratkaisuja, jotka joustavat kunkin kunnan tarpeisiin unohtamatta lakisääteisiä vaatimuksia. Lisäksi varmistamme, että ratkaisumme ovat käytettävissä myös silloin, kun organisaatiorakenteet ja palvelun tuottamisen mallit muuttuvat.

Olemme edelläkävijä kuntasektorin kehityksessä. Nykyisen tuoteperheemme sovellukset kehittyvät jatkuvasti. Pyrimme ymmärtämään asiakasorganisaatioidemme arkea ja tarjoamaan käytännön työtä helpottavia ratkaisuja.

Ole rohkea uudistuksen edessä

Tämän vuoden 30. Kuntamarkkinoiden teema ”Uudistuminen ja yhteistyö” istuu hyvin Softwaven 20. juhlavuoden teemaan “Uusi aika”. Haluan kannustaa kaikkia kuntasektorilla toimivia olemaan rohkeita uudistusten edessä. On tärkeää miettiä asioita eri kanteilta, tutkia omaa identiteettiä ja löytää oikeat välineet uudistusten toteuttamiseksi. Softwave haluaa olla kuntien tukena tässä prosessissa.

Odotan innolla ensimmäisiä kuntamarkkinoitani toimitusjohtajana ja toivotan teidät tervetulleeksi Opiferus® –osastollemme 0J7. Pidämme myös tietoiskut kumpanakin messupäivänä. Kerromme tietoiskussa mistä elementeistä kuntakonsernin tiedolla johtaminen koostuu, sekä Opiferus® -tuoteperheen joustavista ja kunnan tarpeisiin mukautuvista ratkaisuista, nyt ja tulevaisuudessa. Tule kuuntelemaan vinkit kuntakonsernin tiedolla johtamisen kehittämiselle!

Katri Kanniala
varatoimitusjohtaja (toimitusjohtaja 1.9.2023)
Softwave Ohjelmistot Oy

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen