Artikkelit

Uusi aika on koittanut

by | helmi 3, 2023

Vuosi on alkanut viime vuosia lupaavammin hyvän pöhinän merkeissä; tarjouksia on tehty runsaasti ja kauppojakin on viety poikkeuksellisen paljon maaliin. Uusi vuosi tulee sisältämään meille uusia asioita, mutta myös vanhoja kujeita; olemme tuttuun tapaan mukana julkisen sektorin päätapahtumissa Kuntamarkkinoilla ja Valtio Expossa.

Juhlavuosi 2023

Vuosi 2023 on 20. toimintavuotemme. Uusi strategiamme on valmistunut ja merkittäviä, positiivisia muutoksia on luvassa – siksi juhlavuotemme teemana onkin ”Uusi aika”. Se tulee määrittämään tekemistämme myös pitkälle tulevaisuuteen.

Julkisen puolen ratkaisut keskiöön

Suomen noin kolmestasadasta kunnasta yli 50 on jo meillä asiakkaana, mikä on yrityksemme kokoon nähden varsin iso määrä. Kunnat haluavat kehittyä ja pysyä mukana digitalisaatiossa. Olemmekin strategiassamme määritelleet ”Uuden ajan” pääkohderyhmäksemme kunnat, kuntayhtymät ja kuntien omistamat yhtiöt. Keskitymme nyt kehittämään Opiferus®-tuoteperhettä entistä kokonaisvaltaisemmaksi ratkaisuksi julkiselle puolelle ja lähitulevaisuudessa se tuleekin vastaamaan monipuolisesti kuntien järjestelmävaatimuksiin.

Tarjoamme edelleen harkitusti ratkaisuja yksityiselle sektorille ja hoidamme yritysasiakkaamme entiseen tapaan. Emmekä missään nimessä tingi meille ominaisista palvelun laadusta sekä joustavuudesta. 

Toimitusjohtajan vaihdos

”Uusi aika” tarkoittaa yrityksemme johdossa tilan ja vallan antamista nuoremmille. Tulen jättämään tämän vuoden aikana toimitusjohtajan tehtävän ja jään organisaatioomme vanhemmaksi asiantuntijaksi. Prosessi toteutetaan vuoden kuluessa hallitusti, askel kerrallaan.

Kasvava rekrytointitarve

Aiomme lähivuosina kasvattaa työntekijämääräämme nykyisestä noin 30:stä 40:een. Tiedostamme varsinkin kuntapuolen taustan omaavien taloushallinnon substanssiosaajien löytämisen olevan haastavaa. ”Uusi aika” edellyttää meiltä myös tietoista entistä nopeamman kasvun hakemista, mikä vaatii myyntiresurssien lisäämistä.  

Emme ole kuitenkaan jääneet työvoiman saatavuuden suhteen tuleen makaamaan, vaan panostamme entistä enemmän henkilökuntamme sisäisiin koulutuksiin ja jatkamme tiivistä oppilaitosyhteistyötä.

Etätyöllä myönteisiä vaikutuksia työhyvinvointiin ja palveluun

Käytössämme on jatkossakin hybridityömalli, joka antaa paljon vapauksia velvoittaen kuitenkin kaikkia työntekijöitämme olemaan yhtä aikaa läsnä työpaikalla vähintään yhtenä päivänä kuukaudessa. Me softwavelaiset arvostamme tätä mahdollisuutta muokata työajan ulkopuolista arkea haluamaksemme eri syistä; Kokkolan ulkopuolella asuvat ovat tyytyväisiä päivittäisten työmatkojen vähenemisen vuoksi, toiset haluavat nauttia Lapin maisemista ja aktiviteeteista, joku taas vierailee mielellään hieman pidempään puolisonsa kotimaassa… Koska olemme oppineet etätyörutiinit, hommat hoituvat ongelmitta. 

Kokemuksemme mukaan hybridimallimme on vaikuttanut positiivisesti henkilökuntamme työhyvinvointiin. Sitä tulee entisestään lisäämään perinteinen, maaliskuussa Lappiin suuntautuva virkistysreissumme. Työntekijöidemme hyvinvoinnista hyötyvät myös asiakkaamme muun muassa entistä paremman palvelumme muodossa.

Hyvää vuoden jatkoa kaikille – ja ollaan yhteyksissä!

JANNE LEHTINEN

toimitusjohtaja

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen