Artikkelit

Kesätyöntekijästä toimitusjohtajaksi

by | huhti 4, 2023

Softwaven nykyinen varatoimitusjohtaja Katri Kanniala aloittaa 1.9.2023 yrityksen toimitusjohtajana Janne Lehtisen jättäessä tehtävän. Lehtinen jatkaa kuitenkin organisaatiossa vanhempana asiantuntijana, osakkaana sekä hallituksen jäsenenä.

– Vuosi 2023 on Softwaven 20. toimintavuosi. Yrityksemme uusi strategia on valmistunut ja merkittäviä, positiivisia muutoksia on luvassa – siksi juhlavuotemme teemana onkin ”Uusi aika”. Se tulee määrittämään tekemistämme myös pitkälle tulevaisuuteen, joten ajankohta on luonteva myös toimitusjohtavaihdokselle. Päätökseeni ei liity dramatiikkaa; kyseessä on ainoastaan johdon nuorennusleikkaus. Prosessi toteutetaan vuoden kuluessa hallitusti, askel kerrallaan, Lehtinen kertoo.

Tulevan toimitusjohtajan ura alkoi Sofwavella jo vuonna 2009 Katrin ollessa 22-vuotias liiketalouden opiskelija.

– Opintoihini kuuluvat harjoittelut suoritin Softwavella, minkä jälkeen olin täällä vielä kesätöissä – ja sille tielle sitten jäinkin. Osaamisen kartuttua vastuuta on tullut vähitellen lisää ja työnkuvani on muuttunut noin viiden vuoden välein, mikä on pitänyt työn mielenkiintoisena ja mahdollistanut uuden oppimisen.

Tällä hetkellä Kanniala toimii varatoimitusjohtajana sekä yksityisen sektorin palvelupäällikkönä vastaten yrityspuolen liiketoiminnasta, toiminnanohjauksen myynnistä, käyttöönotto- ja kehitysprojekteista sekä henkilöstöasioista. Lisäksi hän on johtoryhmän jäsen sekä hallituksen asiantuntijajäsen. Kanniala on hankkinut vuosien varrella sekä henkilöstöhallinnon että johtamisen lisäkoulutusta, joita hän on hyödyntänyt varatoimitusjohtajan roolissaan.

– Odotan innolla viisivuotisstrategiamme vetovastuuta sekä muita toimitusjohtajuuden mukanaan tuomia haasteita. Lähes 15-vuotisen Softwave-urani ja sen aikana kertyneen monipuolisen kokemukseni, erinomaisen henkilökuntamme sekä huipputuotteidemme ansiosta voin aloittaa syksyllä uudessa tehtävässä luottavaisin mielin, Kanniala toteaa lopuksi.

Lisätiedot:

JANNE LEHTINEN, toimitusjohtaja, 010 2928 827, janne.lehtinen@softwave.fi  

KATRI KANNIALA, varatoimitusjohtaja, 010 2928 829, katri.kanniala@softwave.fi  

Softwave Ohjelmistot Oy on vuonna 2003 perustettu, keskipohjalainen yritys. Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Kokkolassa, asiakaskunta eri puolilla Suomea.

Softwave toteuttaa laadukkaita asiakasprojekteja niin julkishallinnolle kuin yksityiselle sektorillekin. Dynaamiset, asiakkaiden tarpeita vastaavat ratkaisumallit on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Softwaven huippuasiantuntijoiden, laajan kumppaniverkoston sekä asiakkaiden omien substanssiosaajien kanssa.

Softwaven kokonaisvaltaiset tietojärjestelmät perustuvat yrityksen oman Opiferus®-tuoteperheen sovelluksiin, jotka integroituvat saumattomasti keskenään – sekä tarvittaessa myös asiakkaan muihin tietojärjestelmiin.  Erinomaiseen palveluun panostava Softwave tarjoaa asiakkailleen tukea muun muassa sovellusten käytössä ja muutostilanteissa sekä erilaisten koulutusten muodossa.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen