Artikkelit

Mitä jos talousarvion tekeminen olisikin helppoa?

by | touko 5, 2019

Talousarvion luonti kaikissa kunnissa ja kuntayhtymissä on iso vuosittainen pinnistys. Talousarviokirjan työstäminen ja päivittäminen vaatii suuren määrään rutiinityötä, joka on kuitenkin mahdollista automatisoida.

Talousarviokirjan luominen ei ole helppoa tiedonsyöttäjille, jos he joutuvat syöttämään tiedot useisiin eri paikkoihin: eurobudjetin sovellukseen tai Exceliin, tekstit Wordiin tai sähköpostiin ja tavoite- tai suoritetaulukoita jälleen Exceliin.

Wordit ja Excelit eivät myöskään ohjaa taloussuunnittelun prosessia, joten kunnissa ja kuntayhtymissä keskushallinnon tuskaksi jää dokumentin koostaminen näistä hajanaisista tietolähteistä, kyseleminen tietojen perään ja tietojen korjaileminen tai muokkaaminen. Lisäksi tämä kaikki pitää tehdä vielä moneen kertaan, kunnes viimeinen versio saadaan hyväksyttyä kaikissa toimielimissä.

Näitä ongelmia kuunnellessani sovelluskehittäjänä ja veronmaksajana olen miettinyt, että eihän talousarvion tekeminen voi olla näin vaikeaa. Miksi kukaan ei ole ratkaissut sitä, että kaikki perinteiset sovellukset tuottavat vain talousarviokirjan osasia? Miksi käyttäjät eivät voisi syöttää kaikkea tietoa yhdestä näkymästä? Miksi talousarviokirja ei voisi muodostua automaattisesti ja asiakkaan mallin mukaisesti jo sitä mukaa, kun tietoa syötetään?

Syitä tähän ei löytynyt, siispä me Softwavella toteutimme asiaan ratkaisut: Opiferus Taloussuunnittelu ja Opiferus Talousarviokirja.

Jos talousarviokiireet eivät miellytä, tule kuuntelemaan maksuttomaan webinaariimme, miten nämä tarjoamamme ratkaisut helpottaisivat talousarvion tekemistänne konkreettisesti.

Haluatteko kehittää talousarviointianne? Me tarjoamme siihen oikeat välineet!

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää:

Eemu Pihlaja
010 2928 811
Tuotepäällikkö Opiferus

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen