Artikkelit

Miten muusikko päätyi töihin ohjelmistotaloon?

by | elo 19, 2021

Meillä Softwavella työskentelee useita eri alojen ammattilaisia ja tällä juttusarjalla haluamme tuoda esiin softwavelaisten erilaisia urapolkuja. Ohjelmistoalalle on monta reittiä ja tässä on esiteltynä Teemun polku.

Kuka? Teemu Haapaniemi
Mitä? Projektipäällikkö ja Softwaven in-house spiikkeri
Vuodet Softwavella: vähän päälle vuosi
Koulutus: Medianomi & YO-merkonomi
Lapsuuden haaveammatti: muusikko tai jotain musiikkiin liittyvää

Miten päädyit Softwavelle töihin?

Syksyllä 2019 löysin ilmoituksen Softwavella olleesta vapaasta paikasta. Tämä haku ei tärpännyt mutta muutama kuukausi hakemuksen jättämisestä Softwavelta soitettiin minulle.

Kävi ilmi, että yrityksessä kaivattaisiin puhemiestä mm. koulutuksiin. Kävin haastattelussa ja sillä tiellä ollaan – vaikka minulla ei ennen Softwavea ollutkaan kokemusta ohjelmoinnista.

Mitä olet opiskellut?

Olen opiskellut Turun Taideakatemiassa kulttuurintuottamista, viralliselta tutkintonimikkeeltäni olen medianomi. Tällä hetkellä jatkan työn ohessa taiteen maisterin opintoja Lapin yliopistossa.

Ennen korkeakouluopintojani kävin lukion, jonka jälkeen opiskelin merkonomiksi.

Millaista työtä teet Softwavella?

Projektipäällikkönä vastaan Opiferus Talousdokumentti –ohjelmien käyttöönottoprojekteista ja tiivistä yhteistyöstä mukavien asiakkaiden kanssa. Työpäivät kuluvat erilaisten dokumenttien työstämisessä ja asiakkaiden toiveita täyttäessä.

Lisäksi koulutan asiakkaita käyttämään Opiferus Talousdokumentti -sovellusta.

On ollut erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka eri asiakkaiden talousdokumenttien toteuttamiseen on voitu tuoda helpotusta ja keventää ennen niin raskaiden dokumenttien luomista.

Mitä muuta teet kuin töitä?

Harrastan ammattimaisesti musiikin tekemistä oman yritykseni kautta. Tällä hetkellä teen musiikkia pariin elokuvaan ja lisäksi toimin tuottajana parille yhtyeelle.

Mikä sinua innostaa ohjelmistoalassa?

Mielestäni Softwavella tekemääni työn ja musiikkialan töiden välissä on ihana kontrasti. Rakastan sitä, että voin tehdä kahta niin erilaista juttua.

Työ Softwavella on koko ajan sellaista ongelmanratkaisua. Vaikka tehdään periaatteessa samoja dokumentteja jokaiselle asiakkaalle, on niissä paljon yksilöityjä juttuja, joiden toteutusta joutuu sitten ihan tosissaan miettimään.

Myöskin se, että pääsee näkemään, että meidän tekemästä työstä on ollut apua, on palkitsevaa. Parasta on, kun asiakas huomaa, että aikaisemmin tosi ison työn vaatinut dokumentin laatiminen onnistuu nyt yhdellä napin painalluksella.

Monesti olen kuullut asiakkaalta, että. ”Eikö meidän ihan tosissaan tarvitse enää tehdä mitään muuta kuin tämä?”. Ja siihen on ihan mahtavaa päästä vastamaan, että ei tarvitse – kaikki muu on automatisoitu.

Mikä Softwavella on parasta?

Meitä työntekijöitä kohdellaan tosi hyvin ja esimerkiksi onnistuneista töistä palkitaan. Tekeminen on yleisesti ottaen tosi reilua ja läpinäkyvää.

Lisäksi meillä on tosi kivaa porukkaa töissä ja ryhmähenki on hyvä. Tsempataan toinen toisiamme ja vaikka positiivisessa mielessä on koko ajan kiire, niin toisten tukeminen on hyvin luontevaa. Täällä uskaltaa sanoa, jos ei osaa jotain juttua. Tietoa jaetaan muille ja tiimipeli toimii.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Lataa seuraavaan strategiapalaveriin "Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin" -muistilista