Artikkelit

Ongelmanratkaisija

by | kesä 20, 2022

Tällä kertaa esittelyvuorossa on pitkän linjan softwavelainen, ohjelmistokehittäjä Karwan Ibrahim.

Kuka? Karwan Ibrahim
Mitä? Ohjelmistokehittäjä
Vuodet Softwavella: 7–8
Koulutus: Datanomi
Lapsuuden haaveammatti: Lentäjä, palomies

Mitä olet opiskellut?

Olen valmistunut Kpedusta datanomiksi. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa tietotekniikan insinööriksi Centria-ammattikorkeakoulussa. Muutama kurssi ja opinnäytetyö on enää tekemättä ja tavoitteenani onkin valmistua tämän vuoden aikana.

Miten päädyit Softwavelle töihin?

Ammattikorkeakouluopintojeni alkupuolella pääsin Softwavelle työharjoitteluun. Sen jälkeen toimin testaajana kaksi kesää. Ensimmäisen jälkeen minulle tarjottiin vakituista työtä, mutta halusin tuolloin jatkaa päätoimista opiskelua. Toisen kesän jälkeen päätin tarttua tarjottuun mahdollisuuteen – tutkinnon ensisijainen tehtävähän on mahdollistaa oman alan vakituisen työpaikan saaminen ja tätähän minulle tuolloin tarjottiin. Toimin aluksi pari vuotta alustan kehittäjänä, minkä jälkeen aloitin ohjelmistokehittäjänä – joka olen edelleen. Tosin tittelini ja toimenkuvani ovat vielä tänä kesänä muuttumassa…

Millaista työtä teet Softwavella?

Ohjelmistokehittäjän työni on itsenäistä ja vastuullista. Hoidan yleensä koko asiakasprojektin; aluksi palaveeraan asiakkaiden kanssa selvittäen heidän tarpeensa, minkä jälkeen vastaan sekä toimivan ratkaisun suunnittelusta että koodauksesta.

Asiakkainani on oppilaitoksia, kuntia ja muutamia isoja yrityksiä. Työni vaatiikin muun muassa substanssiosaamista; täytyy tuntea asiakkaat ja heidän toimialansa – tässä suhteessa yritykset ovat huomattavasti kuntia ja oppilaitoksia haastavampia.

Mitä muuta teet kuin töitä?

Vapaa-ajallani opiskelen tutkintoani. Olen ulkoilmaihminen, joten hyvällä säällä pyöräilen mielelläni niin teillä kuin maastossakin – ja huonolla pelaan tietokoneella tai PlayStation 5:llä. Tykkään katsoa myös tiededokumentteja TV:stä.

Mikä sai sinut alun perin innostumaan ohjelmistoalasta?

Minua on aina kiinnostanut ongelmanratkaisu – ja mielestäni työni on juuri sitä. Koodaaminen puolestaan on vähän kuin matematiikkaa.

Mikä Softwavella on parasta?

Työpaikassani on monia hyviä puolia. Työkulttuuriimme kuuluvaa vapautta arvostan tosi paljon, ja itselleni etenkin liukuva työaika on iso juttu. Kokoaikainen etätyömahdollisuus Softwavella on huomioitu työsopimustasolla ja näin korona-aikana yli puolet meistä tekeekin etätöitä. Itse kuitenkaan en, sillä pidän kodin ja työpaikan mieluummin erillään.

Parasta on myös softwavelaiset; porukka on fiksua ja rentoa. Ja työkaveria autetaan aina tarvittaessa.

Itselleni on tärkeää myös, että voin vaikuttaa omaan työnkuvaani ja urakehitykseeni.

Kenelle Softwave sopii työpaikkana?

Softwavea suosittelisin erityisesti henkilöille, jotka pitävät haasteista ja vaihtelusta.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen