Artikkelit

Softwave Ohjelmistot on Kpedun vuoden työelämäkumppani

by | touko 5, 2020

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on valinnut vuoden työelämäkumppaniksi Softwave Ohjelmistot Oy:n. Julkistamis- ja palkitsemistilaisuus järjestettiin torstaina 30.4 Kampushallin portailla Kokkolassa.

Softwave Ohjelmistot Oy ottaa vuosittain työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen useita Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ohjelmistotuotannon sekä liiketalouden opiskelijoita, ja on rekrytoinut heistä viime vuosien aikana kymmenkunta. Softwavella tuotepäällikkönä toimiva Eemu Pihlaja on kulkenut aikanaan samaa polkua yrityksen riveihin.

– Ohjelmistoalan työura alkaa luontevasti joko työssäoppimisen tai kesätöiden merkeissä. Olemme aina pyrkineet järjestämään työharjoittelupaikkoja niitä kyseleville. Meillä on ollut paljon kpedulaisia harjoittelussa, ja se on osoittautunut toimivaksi tavaksi päästä arvioimaan heidän osaamisensa tasoa mahdollisia rekrytointeja silmällä pitäen, Pihlaja toteaa.

Valitsemisperusteissa kerrotaan myös, että yritys mahdollistaa ohjauksellaan laadukkaiden näyttöjen suorittamisen, ja on osallistunut myös aktiivisesti Kpedun työelämäyhteistyötapahtumiin. Pihlaja kertoo, että toimiva yhteistyö koulutuksenjärjestäjien kanssa on hyödyksi myös työelämälle.

-Olemme päässeet käymään hyvää keskustelua siitä, minkälaisia tarpeita yrityksillä on, ja mitkä osaamisalueet nähdään tärkeimmiksi. Olen tyytyväinen siihen, miten meidän tarpeitamme on kuunneltu, Pihlaja kertoo.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vuoden työelämäkumppani valittiin jo viidennentoista kerran. Palkitsemistilaisuudessa olivat läsnä Softwave Ohjelmistot Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtinen, tuotepäällikkö Eemu Pihlaja ja ICT-asiantuntija Ville Frantti.

Rehtori Sirkku Purontauksen ohella Keski-Pohjanmaan ammattiopiston edustajina tilaisuudessa olivat IT- ja media-alan toimialapäällikkö Mika Väisälä ja lehtori Juhani Kuivaniemi.

Työharjoittelupaikkoja voi tiedustella sähköpostilla rekry@softwave.fi.

Lue myös

Opiferus® Taloushallinto ja pilottihanke

Opiferus® Taloushallinto ja pilottihanke

Täysin kuntien tarpeisiin suunniteltu, kotimaisella koodaustaidolla tehty, modernitaloushallinnon selainpohjainen kokonaisnärjestelmä. Opiferus® Taloushallinto on moderni taloushallinnon ratkaisu, joka tulevaisuudessa tarjoaa kattavan jaintegroidun kokonaisuuden...

Mitä on tiedolla johtaminen?

Mitä on tiedolla johtaminen?

Tiedolla johtaminen on termi, joka on noussut keskiöön organisaatioiden pyrkiessä tehostamaantoimintaansa, tekemään parempia päätöksiä ja pysymään kilpailukykyisinä jatkuvasti muuttuvassaliiketoimintaympäristössä. Mutta mitä tiedolla johtaminen oikeastaan tarkoittaa,...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen