Artikkelit

Toimiva ohjelmisto­kokonaisuus on osiensa summa

by | marras 6, 2019

Opiferus-tuoteperheemme ensimmäinen jäsen syntyi vuonna 2005, eli jo noin 14 vuotta sitten. Sen jälkeen perhe on kasvanut enemmän tai vähemmän suunniteltuna tai suunnittelematta. Jokainen uusi jäsen on kuitenkin ollut toivottu ja kaivattu apu julkisella sektorilla toimivien arkeen. Opiferus tarkoittaakin latinaksi ”apua antavaa”, mikä kuvastaa tuoteperheemme käyttäjälähtöisyyttä.

Trendinä näyttää olevan, että julkisen sektorin asiakkaat haluavat samalta toimittajalta yhä laajempia kokonaisuuksia. Osalla julkisen sektorin asiakkaistamme onkin käytössä jo lähes kaikki Opiferus-tuoteperheen ratkaisut. Esimerkiksi pitkäaikainen asiakkaamme Kalajoen kaupunki luottaa jo digitalisoituihin ratkaisuihimme toimintansa johtamisessa ja uusin asiakkaamme Hangon kaupunki on myös aloittanut yhteistyön kanssamme digitalisoidun johtamisen saavuttamiseksi.

Näissä tapauksissa tuoteperhe muodostaa yhtenäisen ja toinen toistaan täydentävän kokonaisuuden, jolloin organisaatio voi jättää hyvästit työläälle käsityölle tiedon keräämisen, mittaamisen sekä raportoinnin osalta.

Mitä tulevaisuudessa vaaditaan ohjelmistoilta?

Diginatiivi Opiferus-tuoteperheemme on kasvanut jo teini-ikään ja tänään käsissämme on kattava kokonaisuus, jota hyödynnetään Suomessa maantieteellisellä akselilla Hangosta Kittilään. Asiakkaina on niin kuntia, kuntayhtymiä, sairaanhoitopiirejä, valtion virastoja, yrityksiä kuin myös yhdistyksiä.

Tietomäärät kasvavat ja tiedolla johtamisesta on tulossa yhä laajenevissa määrin elinehto myös julkisella sektorilla. Excel-taulukot, muistivihot tai Word-dokumentit eivät enää riitä, kun tarjolla on automatisoituja ja visuaalisia työkaluja, joilla esimerkiksi kaikki toiminnan avainluvut voidaan esittää suoraan selkeässä graafisessa muodossa.

Ohjelmistojen tulee kuitenkin olla joustavia ja niiden on palveltava mahdollisimman pitkäikäisesti myös muuttuvissa tilanteissa. Ongelmia syntyy, jos erikseen hankitut palikat eivät sovikaan yhteen ja kalliit järjestelmäinvestoinnit tuplaantuvat. Opiferus-tuoteperhe on suunniteltu yhdisteltäväksi niin keskenään kuin myös asiakkaiden jo olemassa oleviin järjestelmiin: tällöin yksi uusi palikka voi tuoda merkittävästi käyttöikää myös vanhalle järjestelmälle.

Toimivat palikat toimintaan Softwavelta

Softwave pystyy tulevaisuudessa tarjoamaan julkiselle sektorille kokonaan uudenlaisen ratkaisun, jonka ydin on kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä: Opiferus Toiminnanohjaus, jossa on mukana laaja-alaisen raportoinnin mahdollistavan Opiferus Johdon Työpöytä. Uusi ratkaisu tuo kokonaisuuteen huomattavasti laajemmin dataa hyödynnettäväksi kaikista muista Opiferus-tuoteperheen sovelluksista tai muista asiakkaalla käytössä olevista järjestelmistä. Kaiken lähtökohtana on helppokäyttöisyys, automaatio ja digitaalisuus, mikä helpottaa asiakkaidemme arkea.

Lue myös

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin – helppoako?

Kunta on yksikkönä ihmisten muodostama. Ihmiset ovat keskiössä. Strategian tarkoituksena on antaa suuntaviivaa, miten ihmiset sekä kunnassa että kunnan työntekijöinä voivat paremmin. Se on mielestäni niiden ainoa merkittävä syy olla olemassa. Strategia on...

Lataa seuraavaan strategiapalaveriin "Strategiasta tavoitteisiin ja toimenpiteisiin" -muistilista