Artikkelit

Näe numeroiden taakse – Visuaalisuuden voima tiedolla johtamisen tukena

by | helmi 21, 2024

Kunnan talousdokumenttiviidakossa saattaa joskus hukkua numeroiden vilinään. Kuitenkin elementit, jotka nousevat tahtomattaankin esiin raportteja selatessa ovat kuvat, graafit, taulukot ja diagrammit. Tämä blogi käsittelee sitä, miten visuaalisuus ei ole pelkästään silmäniloa, vaan myös avainasemassa luomassa ymmärrettäviä ja päätöksentekoa tukevia raportteja.

Ymmärrettävyys ensimmäisenä

Kun kunnan talousdokumentit kaatavat päälle tietoa lukemattomilla riveillä, visuaalisuus toimii oppaana monimutkaisuuden keskellä. Graafiset esitykset, kuten diagrammit ja kaaviot, luovat välittömän käsityksen monimutkaisista taloustiedoista. Kun raportissa on sivuja roppakaupalla, visuaaliset elementit tarjoavat mahdollisuuden kunnan päätöksentekijöille hahmottaa suuret linjat helposti ja nopeasti.

”Koen, että Softwaven ohjelmistojen avulla me olemme voineet nostaa kaupungin päätöksenteon laatutasoa. Luotettava tieto tukee kaupungin tiedolla johtamista.”

Pirjo Männistö Kalajoen kaupungin talousjohtaja

Lue asiakastarina

Kerro tarinoita luvuilla

Visuaalisesti houkuttelevat raportit eivät ole vain tietopläjäyksiä, vaan ne kertovat tarinaa. Esimerkiksi, työllisyys- ja työpaikkatiedot eivät ole pelkkiä numeroita, vaan ne muuttuvat visuaalisuuden avulla kertomukseksi kunnan hyvinvoinnista ja taloudellisista haasteista. Kuvat voivat puhua enemmän kuin tuhat sanaa, ja samalla periaatteella visuaaliset elementit tekevät kunnan tilanteesta ymmärrettävän ja elävämmän.

Tuo sidosryhmät lähemmäksi lukuja

Kun visuaalisuus tekee raporteista helpommin lähestyttäviä, se avaa ovet laajemmalle sidosryhmäosallistumiselle. Veronmaksajat, poliittiset päättäjät ja muut kiinnostuneet voivat helposti omaksua ja ymmärtää kunnan taloudellisen tilanteen. Tämä ei ole pelkästään läpinäkyvyyden kysymys, vaan myös tapa luoda yhteisymmärrystä ja tukea päätöksenteolle.

Opiferus Talousdokumentti kunnan raportoinnin apurina

Automaatiota ja tekoälyä hyödyntävä Opiferus Talousdokumentti luo monen tekijän ja usean eri tietolähteen talousdokumenteista yhtenäisen helposti muokattavissa olevan kokonaisuuden. Katso video, miten Talousdokumentti toimii.

Visuaalisuuden rooli tässä ei ole vain korostaa kaunista ulkoasua, vaan tehdä taloustiedoista saavutettavia ja merkityksellisiä. Kunnan talousraportit eivät ole pelkkiä paperitulosteita, vaan mahdollisuus avata keskustelu, luoda ymmärrystä ja ohjata päätöksiä. Opiferus Talousdokumentti suuntaa katseet numeroiden taakse ja auttaa kertomaan tarinaa, kunnan kehityksestä ja taloudellisesta tilanteesta.

Lue lisää Haminan ja Kalajoen Talousdokumentin asiakaskokemuksista.

Lue myös

Opiferus® Taloushallinto ja pilottihanke

Opiferus® Taloushallinto ja pilottihanke

Täysin kuntien tarpeisiin suunniteltu, kotimaisella koodaustaidolla tehty, modernitaloushallinnon selainpohjainen kokonaisnärjestelmä. Opiferus® Taloushallinto on moderni taloushallinnon ratkaisu, joka tulevaisuudessa tarjoaa kattavan jaintegroidun kokonaisuuden...

Mitä on tiedolla johtaminen?

Mitä on tiedolla johtaminen?

Tiedolla johtaminen on termi, joka on noussut keskiöön organisaatioiden pyrkiessä tehostamaantoimintaansa, tekemään parempia päätöksiä ja pysymään kilpailukykyisinä jatkuvasti muuttuvassaliiketoimintaympäristössä. Mutta mitä tiedolla johtaminen oikeastaan tarkoittaa,...

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen