Artikkelit

Opiferus Taloussuunnitelulla talousarvion laadinnasta sujuvaa ja tarkempaa

by | maalis 3, 2018

”Kalajoen kaupunki halusi ketterämmän käyttöliittymän, jolla henkilöstöä olisi helppo osallistaa budjetointiin. Softwave Opiferus Taloussuunnittelu otettiin aluksi käyttöön perusturvapalveluissa, ja nykyään sen piirissä ovat kaikki kaupungin palvelut sekä kaupungin konserniyhtiöt.

Opiferus Taloussuunnittelun ansiosta kaupungin talousarvion laadinta on sujuvaa ja tarkempaa ja talouden seuranta on tehostunut huomattavasti. Aiemmin tietoa piti tuottaa eri vaiheissa jopa exceleistä keräten. Opiferus Taloussuunnittelusta saa valmiit taulukot ja reaaliaikaiset graafit, joten erilaisissa raportoinneissa säästetään merkittävästi aikaa. Lukuja voi myös vertailla aiempien vuosien arvioihin ja toteutumiin. Ohjelma on niin ketterä ja joutuisa, että datan voi hakea näytettäväksi vaikka kesken palaverin. Yksittäisistä hyvistä ominaisuuksista pitää mainita kommenttikenttä, jolla voi budjetin laadintavaiheessa merkitä omat muistiinpanot ja ne saa myöhemmin kätevästi käyttöön.

”Opiferus Taloussuunnittelun ansiosta talousarvion laadinta on tarkempaa ja talouden seuranta on tehostunut huomattavasti.”

Pirjo Männistö, talousjohtaja, Kalajoen kaupunki

Tavoite osallistavasta budjetoinnista on toteutunut Kalajoella hyvin: käyttäjiä on kaikkiaan noin 70. Opiferus Taloussuunnittelu on ollut kautta linjan tykätty työkalu, jonka käyttö ja talouden toteumaseuranta eivät vaadi erityistä kirjanpidon tuntemusta. Ajantasaisen ja selkeän tiedon ansiosta eri palveluissa on helppo seurata omassa budjetissa pysymistä. Lisäksi johdon tukena ovat dynaamiset ennusteet toiminnan ja talouden yhteensovittamiseksi.

Meillä on Opiferus Taloussuunnitelun lisäksi käytössä Opiferus Johdon Työpöytä, Toimintolaskenta, Kvanto ja Työajanmittaus. Olemme kokeneet, että Softwave on todella joustava, asiakaslähtöinen ja kehittämishaluinen toimija. Yhteistyömme on ollut enemmän kumppanuutta kuin tyypillinen asiakas–toimittaja-suhde. Softwavella on kovaa osaamista: he ymmärtävät talouden lainalaisuudet ja kuntakentän erityispiirteet.”

Lue myös

Hyväksymisominaisuus kynnysehtona – Sipoon kunnan asiakastarina

Hyväksymisominaisuus kynnysehtona – Sipoon kunnan asiakastarina

Sipoon kunnassa haluttiin keskittyä talouden kehittämiseen ja keskittää virkamiehiltä poliitikoille ja kansalle tapahtuva raportointi yhteen paikkaan. Data oli aikaisemmin ajettu talousjärjestelmistä käsin ja sen jälkeen liitetty kuvina talousdokumentaatioihin....

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupunki on ollut Softwaven asiakas vuodesta 2021. Organisaatiolla on tällä hetkellä käytössään Opiferus®-tuoteperheen Talousdokumentti- sekä Taloussuunnittelu-ratkaisut. Opiferus®Johdon Työpöytä on vielä sisäänajovaiheessa.

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen