Sisäisen budje­toin­nin sekä tulos­a­luei­den budjet­ti­seu­ran­nan raportointi

”Kun valtionhallinnossa otettiin käyttöön yhteinen Kieku-järjestelmä, tarvitsimme korvaajan omalle Talousnet-järjestelmällemme. Kiekussa ei ollut vastaavaa taloussuunnittelun ja -raportoinnin elementtiä, ja Opiferus Taloussuunnittelu paikkasi tämän puutteen.

Tällä hetkellä käytämme Opiferus Taloussuunnittelua sisäiseen budjetointiin sekä tulos­alueiden budjettiseurannan raportointiin. Opiferus Taloussuunnittelussa on myös elementtejä, joita voimme ottaa käyttöön tulevaisuudessa, kuten ennuste-elementti, vyöryttämisen automatisointi ja budjettien syötön jalkauttaminen tulosalueille.

“Opiferus Taloussuunnittelun etuna on raportoinnin helppous. Käyttämiseen ei tarvitse laajaa koulutusta.”

Pekka Heikkinen, talous­pääl­lik­kö, Patentti- ja rekisterihallitus 

Opiferus Taloussuunnittelun etuna on raportoinnin helppous. Käyttöön ei tarvitse laajaa koulutusta – puolessa tunnissa pääsee jo alkuun. Opiferuksen avulla taloushallinnossa menee vähemmän aikaa raporttien tuottamiseen, koska käyttäjät näkevät tarvitsemansa tiedot sovelluksesta. Isolle organisaatiolle myös se on etu, ettei Opiferus Taloussuunnittelussa ole rajoitetta käyttäjätunnuksien määrässä. Meillä käyttäjiä on tällä hetkellä 45.

Opiferus Taloussuunnittelu oli hankintahinnaltaan edullinen, ja sen käyttönotto kesti vain kaksi kuukautta. Softwave hoiti myös historiatietojen konvertoinnin, että saimme heti vertailuluvut. Softwave on palvellut meitä myös toteuttamalla käytön myötä syntyneitä tuotekehitysideoitamme.”