Sisäisen budje­toin­nin sekä tulos­a­luei­den budjet­ti­seu­ran­nan raportointi

”Kun valtionhallinnossa otettiin käyttöön yhteinen Kieku-järjestelmä, tarvitsimme korvaajan omalle Talousnet-järjestelmällemme. Kiekussa ei ollut vastaavaa taloussuunnittelun ja -raportoinnin elementtiä, ja Opiferus®Taloussuunnittelu paikkasi tämän puutteen.

Tällä hetkellä käytämme Opiferus® Taloussuunnittelua sisäiseen budjetointiin sekä tulos­alueiden budjettiseurannan raportointiin. Opiferus® Taloussuunnittelussa on myös elementtejä, joita voimme ottaa käyttöön tulevaisuudessa, kuten ennuste-elementti, vyöryttämisen automatisointi ja budjettien syötön jalkauttaminen tulosalueille.

“Opiferus® Taloussuunnittelun etuna on raportoinnin helppous. Käyttämiseen ei tarvitse laajaa koulutusta.”

Pekka Heikkinen, talous­pääl­lik­kö, Patentti- ja rekisterihallitus 

Opiferus® Taloussuunnittelun etuna on raportoinnin helppous. Käyttöön ei tarvitse laajaa koulutusta – puolessa tunnissa pääsee jo alkuun. Opiferuksen® avulla taloushallinnossa menee vähemmän aikaa raporttien tuottamiseen, koska käyttäjät näkevät tarvitsemansa tiedot sovelluksesta. Isolle organisaatiolle myös se on etu, ettei Opiferus® Taloussuunnittelussa ole rajoitetta käyttäjätunnuksien määrässä. Meillä käyttäjiä on tällä hetkellä 45.

Opiferus® Taloussuunnittelu oli hankintahinnaltaan edullinen, ja sen käyttönotto kesti vain kaksi kuukautta. Softwave hoiti myös historiatietojen konvertoinnin, että saimme heti vertailuluvut. Softwave on palvellut meitä myös toteuttamalla käytön myötä syntyneitä tuotekehitysideoitamme.”