Artikkelit

Opiferus® Toimintolaskennan ansiosta raskasta hallintoa ei enää tarvita

by | loka 22, 2018

Olen erittäin tyytyväinen, että olemme valinneet Opiferus® Toimintolaskenta Pro:n käyttöömme.  Softwavella on paljon kuntapuolen osaamista taustalla, mikä on tuonut hyötyjä meillekin. Tuotamme palkka- ja taloushallinnon palveluita kunnille ja kaupungeille sekä niiden omistamille yrityksille ja liikelaitoksille.

”Opiferus® Toimintolaskenta Pro avainasemassa kilpailuedun saavuttamisessa”

Tuomo Vähäsarja, toimitusjohtaja, Kuntien Hetapalvelut Oy

Itseohjautuvassa asiantuntijaorganisaatiossamme Opiferus® Toimintolaskenta on täysin avainasemassa. Sen ansiosta emme tarvitse raskasta hallintoa kuten monissa muissa palvelukeskuksissa, vaan kaikki työntekijämme tekevät asiakastöitä. Kilpailutustilanteessa voimme osoittaa, ettei yksikään kunta-asiakkaamme maksa toisen asiakkaan kuluja. Olemme ylivoimainen vaihtoehto, kun meillä on työkalu, jolla kustannuksia jaetaan, seurataan ja hallitaan.

Meillä tehdään tuote- ja asiakaskohtaiset talousarviot täysin Opiferus® Toimintolaskennan avulla. Taloussuunnitteluprosessin aikana teemme sillä niin budjetoinnin kuin ”peruutuspeiliin” ja ennusteisiin perustuvat arviot, joiden avulla voimme määrittää asiakaskohtaiset ennakkomaksut myös tulevalle vuodelle. Niin ikään Opiferus® Toimintolaskennan avulla saatuihin arvioihin perustuen tehdään aina myös tarjoukset uusille asiakkaille.

Myös tuote- ja asiakaskohtaiset tilinpäätöslaskennat teemme tällä työkalulla ja katsomme, mitä palveluja tai resursseja kukin asiakas on käyttänyt. Voittoa tavoittelemattomana yrityksenä palautamme mahdolliset yliperityt maksut asiakkaalle tai perimme lisämaksua, mikäli ennakkolaskua on mennyt liian vähän.

Opiferus® Toimintolaskenta PRO:lla on iso rooli tuotehinnoittelussamme ja asiakaslaskutuksessamme. Mieltä lämmittää, kun tilinpäätöksen esittely ei herätä ihmettelyä. Kun raportit on tehty juurta jaksaen Opiferus® Toimintolaskennalla, omistajamme voivat luottaa siihen mitä me teemme. Sen avulla pystymme pureutumaan pintaa syvemmälle esimerkiksi laskennasta ilmeneviin eroihin ja selvittämään, mistä erot johtuvat tai miten esimerkiksi kustannuksia voi alentaa.

Olo on myös huoleton, koska meillä on Softwaven puolelta tuki ja turva. Hommat hoituvat ongelmitta ja yhteistyö on ollut mahtavaa, kun on tarvinnut esimerkiksi laskentamalleja rakentaa uusien asiakkuuksien myötä. Saamamme avun ja tuen ansiosta työskentely on ollut helppoa.

”Tuotamme Ylivieskan kaupungin puhdistus- ja ateriapalveluja laajalle asiakaskunnalle vauvasta vaariin. Ennen Opiferus® Toimintolaskentaa emme pystyneet kohdentamaan kustannuksia tehokkaasti Excelillä ja piiloon jäi paljon kustannuksia, jotka kuitenkin vaikuttivat asiakkaalle asti.

Toimintolaskennan avulla saamme ikään kuin tuoteselosteen siitä, mistä hinta todellisuudessa koostuu. Tiedon avulla voimme avata asiakkaalle tarkkaan, mistä hinta muodostuu. Näin asiakkaankin on helpompi ymmärtää, mistä hän maksaa.

Olemme oppineet kohdentamaan kaikki kustannukset ja lisäksi pystymme erittelemään, mistä esimerkiksi siivousneliöiden hinnat muodostuvat.

Toinen tärkeä hyöty meille on ollut Toimintolaskennan mahdollistama talouden seuranta: olemme oppineet huomaamaan poikkeuksellisen korkeat kustannukset ja nyt voimme paremmin selvittää niiden syitä ja miettiä keinoja niiden alentamiseksi.

Opiferus® Toimintolaskenta on ehdottomasti hyvä työkalu meille. Pärjäämme tulevaisuudessakin paremmin, kun voimme katsoa todellisia kustannuksia ja tarvittaessa tehdä toimenpiteitä pohjautuen oikeaan tietoon.”

Eija Kangasoja, palvelujohtaja
Puhdistus- ja ruokapalvelut,
Ylivieskan kaupunki

Lue myös

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupunki on ollut Softwaven asiakas vuodesta 2021. Organisaatiolla on tällä hetkellä käytössään Opiferus®-tuoteperheen Talousdokumentti- sekä Taloussuunnittelu-ratkaisut. Opiferus®Johdon Työpöytä on vielä sisäänajovaiheessa.

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen