Artikkelit

Opiferus®-tuoteperheellä lisää jämäkkyyttä projektien kokonaisvaltaiseen seurantaan

by | tammi 28, 2019

”Kokkolan Sataman liiketoiminta yhtiöitettiin lainsäädännöllisistä syistä vuoden 2015 alusta alkaen. Yhtiöittämisen yhteydessä toiminta eriytettiin kaupungista ja tällöin meille tuli tarve järjestää oman liiketoimintamme henkilöstö- ja taloushallinnon prosessit. Meille oli alusta asti tärkeää pitää langat omissa käsissämme, sillä haluamme tietää tarkalleen, mitä milloinkin tapahtuu ja mihin suuntaan olemme yhtiönä menossa.

”Softwaven kokonaisratkaisut soveltuvat juuri meidän liiketoimintaamme.”

Valitsimme kumppaniksemme Softwaven, koska vaikutuimme jo kilpailutusvaiheessa heidän ketteryydestään. Liian iso kumppani olisi voinut tuoda pahimmillaan kankeutta niin yhteistyöhön kuin asiakaskohtaisten tarpeiden huomioimiseen. Heti yhteistyön alkumetreillä Softwaven kanssa huomasimme, että pienenä ja sukkelana yrityksenä he pysyvät vauhdissamme mukana.

Parasta oli Softwaven halu ja sitoutuminen tarjota meille kokonaisratkaisuja, jotka soveltuvat juuri meidän liiketoimintaamme ja jotka voimme ottaa käyttöön omaan tahtiimme. Tähän tarpeeseen vastasivat Opiferus® Toiminnanohjaus ja Taloussuunnittelu. Lähdimme liikkeelle ottamalla käyttöömme myynti- ja ostoreskontrien moduulit laajentaen askel kerrallaan kirjanpidon, käyttöomaisuuden, ja muiden moduulien pariin.  Viimeisimpänä vuonna 2018 kokonaisuuteen tuli mukaan myös Opiferus® Johdon Työpöytä.

Opiferus®-tuotteiden selainpohjaisuus mahdollistaa joustavuuden ja riippumattomuuden: pääsemme tietoon käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta. Tien päälläkin voimme hyväksyä ja tarkastaa laskuja ja seurata kuinka maksuliikenne pyörii.

Erityisesti Opiferus® Toiminnanohjauksen Projektinhallinta-moduuli on tuonut raportointiin ja seurantaan uusia ulottuvuuksia. Omaa työtä helpottaa, kun näkee nopeasti missä ollaan menossa minkäkin projektin kanssa ja saadaan nopeasti oikeaa ja ajantasaista tietoa.

Olemme saaneet lisää jämäkkyyttä projektien kokonaisvaltaiseen seurantaan ja yhteistyössä Softwaven kanssa olemme saaneet järjestelmiin laatujärjestelmämme edellyttämiä ominaisuuksia. Esimerkiksi toimittajiemme arvioinnin mittarit ovat mukana ja nämäkin tiedot saadaan siirtymään saumattomasti Johdon Työpöytään.

Olemme jatkuvasti ”up-to-date”, koska Opiferus®-tuoteperhe on mahdollistanut ajantasaisemman seurannan ja raportoinnin. Tietoja ei tarvitse myöskään tallentaa moneen kertaan. Kun esimerkiksi lasku tulee ostoreskontraan, niin se on saman tien myös kirjanpidossa ja mukana projektiseurannan puolelta ajettavassa raportissa.

Kehitystyö jatkuu edelleen aina uusien ideoiden myötä. Meillä on matala kynnys lähestyä Softwavea ja tiedämme että saamme heiltä myös vastauksia ja ohjeita nopeasti. He ovat innokkaasti kehittäneet järjestelmiä kanssamme, kuunnelleet toivomuksia ja pyrkineet ymmärtämään liiketoimintaamme. Softwaven naiset ja miehet ovat olleet sanojensa mittaisia.”

Kokkolan Satama Oy on Suomen 3. suurin yleissatama, suurin irtotavarasatama sekä suurin Venäjän transitoliikenteen satama. Yhtiön pääliiketoimintana on tarjota logistisia palvelukokonaisuuksia niin paikalliselle teollisuudelle ja kaupalle kuin kotimaan kaivannaisteollisuudelle sekä Venäjän transitoliikenteelle.

Lue myös

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupungin onnistunut digiloikka

Haminan kaupunki on ollut Softwaven asiakas vuodesta 2021. Organisaatiolla on tällä hetkellä käytössään Opiferus®-tuoteperheen Talousdokumentti- sekä Taloussuunnittelu-ratkaisut. Opiferus®Johdon Työpöytä on vielä sisäänajovaiheessa.

Talouden ennustamisen portaat - Näiden 5 portaan avulla luot onnistuneen ennusteen